Gek van normaal te doen

Een beenhouwer, een boekhouder, een bankier en een brouwer. Het begon tussen pot en pint, maar het werd al snel veel meer. Een boeiende rit op een wild paard, zo omschrijven ze het zelf. De MOAT won al snel aan populariteit, maar Niky, Steven, Frédéric en Jamie willen het vooral ook leuk houden. Na de winst van de bronzen medaille Belgian Style Blond op de World Beer Awards in Londen ging het in een stroomversnelling en werd MOAT een gevestigde waarde in bierland België.

Ons verhaal

Het verhaal begon tijdens een wijncursus, die de moaten samen volgden te Brugge. Ze leerden veel bij en proefden héél veel soorten wijn, maar toch misten ze iets… maar wat? Plezier en beleving? Bier? ;-) Een idee dat al snel vorm kreeg en leidde tot het brouwen, proeven, finetunen en releasen van hun bekende blonde biertje, de MOAT!

Jamie - de brouwer onder de moaten - sloeg samen met Fréderic, Steven en Niky, de handen in elkaar. Ze gingen voor een kwaliteitsrecept. Het commercialiseren van de MOAT werd bekeken door Steven en Frédéric en Niky, en samen proefden ze dat het goed was. :-)

Na vele proefbrouwsels werd de smaalvolle en frisse, blonde MOAT van 6 graden geboren en werd het een verhaal om nooit meer te vergeten. Proef, oordeel en beleef zelf de MOAT via één van onze vele verkooppunten.

Plezier onder moaten

Voor de moaten is de beleving en de kwaliteit van het bier enorm belangrijk. Het succes van de MOAT is vooral te danken aan z'n smaak, de kwaliteit en de mond-tot-mondreclame. Al is dat succes een enorme erkenning, MOAT is fun en dat moet het blijven. Dat is ook de filosofie van de moaten. MOAT is een gezelligheidsbier, een bier om samen met moaten te drinken.